Smeg kookplaat met afzuiging

Smeg kookplaat met afzuiging

Dit merk met rijke historie is voornamelijk bekend door de jaren ’50 koelkasten en gasfornuizen. Desondanks het grote succes in deze productgroepen biedt Smeg in andere productgroepen ook absoluut interessante artikelen aan. Er zijn 3 varianten Smeg kookplaat met afzuiging.

Smeg HOBD682D en HOBD682R

De meest uitgebreide variant van Smeg wordt geleverd in twee varianten. Het enige verschil tussen deze twee varianten is dat de SMEG HOBD682D een rand van vlak glas heeft en de SMEG HOBD682R een koperkleurige rand. Deze 83cm brede kookplaat beschikt over een krachtige afzuiging en flexzone’s aan beide zijden.

Smeg kookplaat met afzuiging HOBD682R
Smeg HOBD682R
Smeg kookplaat met afzuiging HOBD682D
Smeg HOBD682D

Specificaties van de Smeg kookplaat met afzuiging

De kookplaat

Deze Smeg kookplaat met afzuiging is voorzien van zogenaamde multizone aan beide zijden. Dit is vrij uniek in deze prijsklasse. Je kunt de pan neerzetten op elk gebied van de kookplaat en de vermogenstand regelen met behulp van individuele sliderbediening. Verder zijn er wat leuke functies als een au bain-marie functie en sudderfunctie

De afzuiging

Deze afzuiging produceert 66dB in stand 8, wat niet erg stil is vergeleken sommige andere kookplaten met afzuiging. Ten opzicht van traditionele afzuigers is dit een prima norm. De afzuiger heeft een auto-vent functie waarmee de kookplaat zelf kan regelen hoe hard de afzuiging moet werken op basis van uw stijl van koken.

Smeg HOBD482D

De andere Smeg kookplaat met afzuiging is opnieuw uniek in de prijsklasse met name door de kookplaat. Ook deze beschikt over flexzones aan beide zijden. Optisch ziet deze er exact hetzelfde uit als de andere kookplaat met afzuiging uit het Smeg huis. Het verschil in uiterlijk zit hem vooral in de bediening. De HOBD482D beschikt over touch control bediening. Hierbij selecteer je de gewenste zone en vervolgens het vermogen. De HOBD682D heeft per zone een aparte slider

Bediening HODB482D
HOBD482D
Bediening HOBD682D
HOBD682D

Smeg kookplaat met afzuiging HOBD482D

De kookplaat

De kookplaat van deze versie is net als zijn broer volledig multizone maar net iets breder opgezet. Dit valt echter in dagelijks gebruik nauwelijks op. helemaal niet als je niet anders gewend bent. Naar onze mening is de kookplaat opnieuw het aspect dat dit model aantrekkelijk maakt.

De afzuiging

De afzuiging van de HOBD482D is op hoger vermogen stillen dan die van de HOBD682D in stand 8 produceert deze afzuiging 65dB. Wat nog steeds wat aan de hoge kant is ten opzichte van de concurrentie.

Luchtafvoer, recirculatie en plasmafilter alles is mogelijk

Bij aanschaf van de Smeg kookplaat met afzuiging dient er een keuze te worden gemaakt op welke manier je de lucht wilt verwerken. Dit type kookplaat kan op iedere manier worden ingesteld met behulp van een extra kit. Hierdoor maak je hem gereed voor de door jouw gewenste afzuigoplossing. Vergeet zeker niet te kijken naar een plasmafilter.

Ons oordeel over de Smeg kookplaat met afzuiging

Deze kookplaat is in haar prijsklasse absoluut concurrerend. Wanneer je flexinductie als wens hebt raden we deze kookplaat zeker aan. Wanneer je op zoek bent naar een hele stille kookplaat met afzuiging raden we toch eerder andere merken aan.

Comments are closed.

Veilig kopen

Gratis retourneren

Beste prijs

De waardering van kookplaatmetafzuiging.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 31 reviews.