De nieuwe AEG ComboHOB

De nieuwe AEG ComboHOB

AEG heeft onlangs een nieuwe serie kookplaten met afzuiging gepresenteerd. Deze kookplaten vervangen de huidige kookplaten met afzuiging van AEG. Het zijn 2 compleet opnieuw ontworpen kookplaten die weer verkrijgbaar zijn in 2 varianten, de recirculatie en de versie met afzuiging naar buiten. De nieuwe AEG Combohob varianten staan vanaf heden op de AEG website.

Wat is er nieuw?

Het design van de nieuwe AEG ComboHob is helemaal veranderd sinds de vorige serie. terwijl de oudere serie nog een rond subtiel luchtinstroom stuk had heeft de vernieuwde ComboHob een gigantisch instroom stuk in het midden van de kookplaat. Deze is verzonken in het glas zodat de pannen er wel overheen bewogen kunnen worden.

De nieuwe serie

Wat ons betreft levert AEG met dit vernieuwde design iets in qua stijl, maar het dagelijks gebruiksgemak verbeterd met deze nieuwe aanpassingen.

De verschillen tussen de twee AEG ComboHob’s

Van een afstandje lijken de twee nieuwe AEG ComboHob’s enorm op elkaar, maar voor diegene die iets verder kijkt ziet dat er verschillen zijn. Voornamelijk in de techniek van de kookplaten. We zetten ze even naast elkaar. We hebben in dit artikel de typenummers iets aangepast. Dit hebben wij gedaan om het goed leesbaar te houden.

AEG IDE8424xIB

Dit zijn de varianten:

AEG IDE84243IB (recirculatie)

AEG IDE84244IB (luchtafvoer naar buiten)

AEG IDK8445xIB

Dit zijn de varianten:

AEG IDK84453IB (recirculatie)

AEG IDK84454IB (luchtafvoer naar buiten)

AEG ComboHob IDE84243IB
IDE8424xIB
AEG ComboHob IDE84454IB
IDK8445xIB

Verschil 1: De kookzone’s

Wanneer je goed naar de foto’s kijkt valt op dat de kookplaat op de linkerfoto alleen aan de linkerkant aanduiding heeft waartussen de pannen moeten staan en de kookplaat aan de rechterzijde heeft dit aan beide kanten. Deze witte lijnen betekenen dat er een Multibridge zone is. Dit houdt in dat je deze gehele zone kunt gebruiken op een vermogen. Dit is handig als je vaak kookt met een braadslede of (extreem) grote pan. De kookplaat links beschikt over 1 Multibridge en 2 normale kookzone’s. De kookplaat rechts biedt aan beide kanten van de kookplaat een Bridge functie.

Verschil 2: De bediening

De bediening is een wezenlijk verschil tussen deze twee kookplaten zie de afbeeldingen hier onder:

Bediening AEG IDE8424xIB

Deze kookplaat beschikt over de zogenaamde touch control bediening. Om de kookplaat te bedienen selecteer je eerst de gewenste kookzone en vervolgens de vermogensstand.

Bediening AEG IDK8445xIB

Deze kookplaat is voorzien van individuele bediening met kookzone. Je kiest dus de gewenste kookzone door de juiste slider te kiezen en hierop kun je het vermogen selecteren dat je wenst.

Het inbouw van de AEG ComboHOB

De AEG ComboHob biedt vrijheid in de keuken. De motor is onder de kookplaat bevestigd dus er dient alleen ruimte te zijn onder de kookplaat zelf. Vervolgens kun je er met buizen voor zorgen dat de kooklucht onder de kastjes vandaan wordt afgevoerd.

Aanbieding!

Wij hebben de AEG IDE84243IB groot ingekocht waardoor we deze scherp kunnen aanbieden. Nu verkrijgbaar voor €1799!

De verschillende afzuig oplossingen

De AEG ComboHob kookplaten zijn af fabriek leverbaar in een recirculerende variant en een variant met luchtafvoer naar buiten. Daarnaast kun je de kookplaat ook uitbreiden met een plasmafilter.

Ik wil een AEG ComboHob!

Of heb een vraag over dit product

3 Replies to “De nieuwe AEG ComboHOB”

  1. Fijne kookplaat hoewel niet alle luchtjes goed worden afgevoerd.
    Handig dat je op de kookplaat de tijd kunt instellen

    1. Hi Kit, ik begrijp uit je reactie dat de kookplaat afzuiging niet zo goed is als een losse afzuigkap? Wanneer merk je dat met name? En als je de afzuiging harder zet? Wij willen namelijk geen ‘luchtjes’.

      1. Bij elke afzuiging,wat eruit gaat moet er ook in komen, recirculatie is met goede filters en een must in nieuwbouw eisen

Comments are closed.

Veilig kopen

Gratis retourneren

Beste prijs

De waardering van kookplaatmetafzuiging.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 31 reviews.