De beste kookplaat met afzuiging voor in een bestaande keuken

De beste kookplaat met afzuiging voor in een bestaande keuken

We ontvangen steeds meer de vraag of het mogelijk is om een kookplaat met afzuiging in een bestaande keuken of kookplaat te plaatsen. De bestaande kookplaat en afzuigkap worden dan vervangen voor een kookplaat met geïntegreerde afzuiging. Dit was tot op voor kort een vrij complexe operatie, want ondanks dat het er strak en minimalistisch uitziet, zit er onder de kasten vaak nog een complexe constructie. In dit artikel beantwoorden we de vraag; ”Welke kookplaat met afzuiging past het beste in een bestaande keuken”.

Waarom is het zo lastig een bestaande kookplaat te vervangen voor een kookplaat met afzuiging?

De meeste kookplaten met afzuiging hebben een constructie vergelijkbaar met de afbeelding hiernaast. Onder de glasplaat bevindt zich vaak de motor of een opvangbak voor kookvocht. Vervolgens loopt er achter de kasten of lades een buis. Door deze buis wordt de kooklucht verplaatst naar buiten, naar een plasmafilter, of een koolstoffilter. In een bestaande keuken is het lastig om ruimte te maken voor deze kanalen en de opvangbak. Hierdoor lopen de kosten voor montage vaak ook op.

Doorsnede kookplaat met afzuiging

Wat is de beste kookplaat met afzuiging voor in een bestaande keuken?

Onlangs heeft Gutmann een nieuwe kookplaat geïntroduceerd die een aantal pijnpunten wegneemt. Gutmann heeft reeds 2 kookplaten op de markt die vrij uniek zijn. De Gutmann Nivel is de enige kookplaat op de markt met 5 kookzones en de Gutmann Fonda is slechts 8cm diep, waardoor er een besteklade onder de kookplaat kan worden geplaatst.

Waarom is de Gutmann Viento de beste kookplaat met afzuiging voor in een bestaande keuken.

Deze kookplaat is tevens weer een stukje vakmanschap van dit unieke merk. Het is een kookplaat die ‘plug and play’ is. Deze kookplaat kan je in de nis laten zakken, stekker in het stopcontact en vervolgens kan er gekookt worden.

Gutmann Viento
Gutmann Viento

Hoe werkt de Gutmann Viento?

De Viento is geniaal in zijn inbouwgemak, maar wat gebeurt er in de kookplaat. Deze kookplaat heeft koppelbare kookzone’s waarop je in alle vrijheid kunt koken. Deze vrijheid brengt helaas wel (lekkere) geuren met zicht mee, die niet altijd wenselijk zijn. In het midden van de kookplaat wordt de lucht opgezogen, waarna het via een vetfilter naar een koolstoffilter wordt getrokken. Dit koolstoffilter zorgt ervoor dat de kooklucht wordt gezuiverd van geuren.

Waar blijft de kooklucht?

Nadat de lucht is gezuiverd van geuren en vet wordt het door de moter weer uitgeblazen. Er zijn geen kanalen aangelegd maar in plaats hiervan heeft Gutmann aan weerszijden spoilers gemaakt die de schone lucht schuin omhoog terug de kamer in blazen.

Hoe bouw ik deze kookplaat in?

Zoals eerder genoemd is de kookplaat ‘plug and play’. Er zijn wel enkele dingen om rekening mee te houden. Deze kookplaat heeft een gat in het blad nodig van minimaal 805mm x 490mm en door de diepte van glasplaat tot bodem heeft het 170mm naar onderen nodig. Als deze ruimte beschikbaar is dan hoef je alleen nog rekening te houden met het stroompunt. De kookplaat kan worden aangesloten met behulp van een perilex stekker op 7.4kw (2 fase). De grote meerderheid van de inductiekookplaten is ook met dezelfde aansluiting te gebruiken waardoor je bij vervanging van een inductiekookplaat vaak geen aanpassing aan de elektra hoeft te doen. Klik hier om de maatschetsen te bekijken.

Sfeerimpressie Gutmann Viento

Nog niet overtuigd van deze kookplaat? Zie in onderstaande video wat een prachtige kookplaat het is.

Prijs van de Gutmann Viento

Deze kookplaat is vrij concurrerend op prijsniveau met de Bora en Siemens kookplaten met afzuiging. We doen je graag een vrijblijvende offerte en meer informatie per e-mail of telefonisch

Neem contact met ons op

Je kunt ons bellen via +31850046452 of door ons te mailen via onderstaande knop

Comments are closed.

Veilig kopen

Gratis retourneren

Beste prijs

De waardering van kookplaatmetafzuiging.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 31 reviews.