Het eerste échte fornuis met afzuiging

Het eerste échte fornuis met afzuiging

In een landelijke keuken kan het fornuis natuurlijk niet ontbreken, zo ook niet voor de kookfanaat, die graag een robuuste uitstraling heeft. Steel is gekomen met de Mistral, het eerste echte fornuis met geïntegreerde afzuiging.

Het Steel Mistral Inductiefornuis

Vanaf medio Februari 2023 is hij er, het Steel Mistral fornuis. Dit kookcentrum komt uit een huis gespecialiseerd in fornuizen en combineert een écht hoog kwaliteit fornuis met afzuiging.

Uiterlijk en specificaties van de Steel MistralHet Steel Mistral fornuis is in tegenstelling tot de goedkopere gestanste fornuizen geproduceerd op een een zetbank. Door deze methode te hanteren kun je dikker staal gebruiken, wat resulteert in een zwaarder en steviger fornuis. Het fornuis is voorzien van oerdegelijke en stijlvolle, massief stalen bedieningsknoppen.

 

 

Wat zit er bij de Steel Mistral onder de motorkap?

Een lijst met specificaties en verkoopargumenten heeft ieder merk en product, maar bij de aankoop van een fornuis wil je goed geïnformeerd een keuze maken. We verdelen beoordelen het fornuis hieronder in 3 delen. Koken, bakken en afzuigen.

Koken met het Steel Mistral fornuis

Het fornuis is uitgerust met inductiekookplaat met FLEXzone’s. Zowel aan de linker- als aan de rechterzijde is de kookplaat koppelbaar. Dit stelt je in staat om te koken met grote pannen, braadslede’s en bijvoorbeeld een zoutsteen of teppanplaat. De kookzone’s worden bediend met de grote knoppen aan de voorzijde van het fornuis, wat tevens weer meer ruimte oplevert voor de pannen op het fornuis.

Bakken met het Steel Mistral fornuis

Een kwalitatief hoogwaardige oven is een essentieel aspect voor de meeste eigenaren van een fornuis. Minstens zo belangrijk als de kookplaat, maar ik veel gevallen belangrijker. Steel fornuizen beschikken over gepatenteerde INNVENT-ventilatietechniek. Dit systeem zorgt ervoor dat twee ventilatoren in tegengestelde richting draaien. Doordat ze tegengesteld draaien wordt de warme lucht beter verspreid in de oven en zorgt het voor gelijkmatige garing van het te bakken product. Verder is de 91 liter ruime oven voorzien van een softclose (zachtsluitende) deur en Full color TFT scherm waarop, indien gewenst, de kerntemperatuur van het te bakken product wordt weergegeven.

De afzuiging van het Steel Mistral fornuis

Uniek voor dit fornuis is dat deze is voorzien van afzuiging in de kookplaat. Door middel van een borstelloze motor kan de afzuiging 700m3/uur afzuigen met een maximaal geluidsniveau van 63db. Dit zijn gelijkwaardige prestaties met de meeste afzuigkappen en kookplaten met afzuiging. Standaard wordt een Mistral geleverd met koolstoffilters en hij is uit te breiden met plasmatechniek. Daarnaast is het uiteraard ook gewoon mogelijk naar buiten uit te blazen

Ik wil meer informatie

Neem contact met ons op voor een scherpe offerte, of als u meer over dit product wilt weten!

Comments are closed.

Veilig kopen

Gratis retourneren

Beste prijs

De waardering van kookplaatmetafzuiging.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 31 reviews.